Een mondmasker is verplicht tijdens het circuleren in het gebouw en het leslokaal. Onze lessen verlopen 'bubbelvrij', maw iedereen houdt afstand van mekaar.
Bijkomende maatregelen kan je hieronder lezen:
- breng je eigen yogamat en handdoek mee voor de opwarming;
- bij de eerste les zal je een 'persoonlijk paalpoetsdoekje' ontvangen. Dit doekje dien je tijdens de lessen te gebruiken om de danspaal waaraan je oefent, te ontsmetten. Na de les neem je het mee om te wassen en de volgende les terug mee te brengen;
- per danspaal is er 1 spuitbus met ontsmettingsalcohol, die je voor en na de les dient te ontsmetten;
- voor je het lokaal betreedt, was je je handen met zeep aan het kraantje in de gang;
- in het lokaal zal een flacon met ontsmettingsmiddel voor de handen aanwezig zijn, die voor, tijdens en na de les gebruikt kan en mag worden;
- de ruimte waarbinnen je tijdens de les mag circuleren zonder mondmasker, is afgeplakt op de vloer. Je mondmasker mag je dus enkel afzetten wanneer je aan je danspaal staat;
- lessen verlopen contactloos. Indien je toch gespot wil worden, kan dit enkel wanneer je een mondmasker draagt, en ook de lesgeefster zal er dan eentje dragen. Na het spotten zullen beide partijen minstens de handen ontsmetten;
- de lesgeefster draagt een mondmasker tijdens het circuleren in de ruimte tijdens de les;
- je ontsmet je danspaal zelf voor en na de les;
- het lokaal wordt tijdens de lessen geventileerd door de ramen en deur open te zetten;
- blijf thuis als je je niet goed voelt, of koorts hebt. Je zal die gemiste les op een ander moment tijdens deze reeks mogen inhalen.
Gedurende de hele covid-19 periode met verhoogde veiligheidsmaatregelen worden er maximum 5 leerlingen per lesgroep toegelaten. Er worden geen palen gedeeld en het lesaanbod is beperkt. Daarom duren de lessen 60 minuten ipv 75 minuten.
Paaldansen is een manier van fitnessen en dansen, gebaseerd op choreografische routines met een (verticale) danspaal, die de afgelopen jaren erg populair geworden is. Door te paaldansen verbeter je je algemene houding, coördinatie en lenigheid. Bovendien verbetert je conditie, en je zelfvertrouwen wordt er groter van. Eigenlijk is het een pittige manier van sporten die tegelijkertijd toch elegant, energiek en vrouwelijk is.
Paaldansen wint nog elke dag aan populariteit en wordt door erg veel enthousiastelingen beoefend in sportclubs en dansstudio’s. Nationale en internationale wedstrijden worden op regelmatige basis georganiseerd.
Mede dankzij de inzet van IPSF (International Pole Sports Federation – www.polesports.org ) werd paaldansen op 17 oktober 2017 officieel erkend als sport en ligt niets nog in de weg om het als olympische discipline toe te laten.
Paaldansen is een goed alternatief voor een reguliere gymsessie.
Het allerbelangrijkste is dat paaldanstraining erg dynamisch en uitdagend is, en nooit zoals een ‘gewone’ fitnessles aanvoelt. Je zal je niet snel vervelen.
Wanneer je naar de lessen bij Poledance Antwerp komt, zal je:
De paaldanslessen bij Poledance Antwerp staan open voor zowel mannen als vrouwen. Atletisch paaldansen is net als turnen een sport die zowel door mannen als vrouwen beoefend wordt.
Iedereen ouder dan 18j, ongeacht conditie, looks en sportiviteit, kan bij ons komen paaldansen, al dient er uiteraard rekening gehouden te worden met beperkingen door eerdere blessures en dergelijke.
Jonger dan 18 en toch geïnteresseerd? Contacteer ons en dan bekijken we samen wat mogelijk is.
We hebben 4 palen. Omwille van de covid-19 pandemie, worden er nu 4 mensen per lesgroep toegelaten, en is het lesaanbod beperkt.
Privé- en semiprivé-lessen zijn eveneens mogelijk. Contacteer ons in dat geval en vermeld welke dag en uur voor jou mogelijk zijn.
Bij workshops wordt er gekeken naar de aard van de activiteit om te bepalen hoeveel mensen er toegelaten worden.
Voor de eerste reeks beginnerslessen zijn een short en t-shirt zonder mouwen goed. Voor de opwarming dien je, omwille van hygiënische redenen, je eigen yogamat mee te brengen.
De lengte van een short is idealiter boven de knie, omdat je de grip van je blote huid nodig hebt om aan de paal te ‘plakken’. Met teveel kleding ‘glijd’ je uit de paal omdat dit je geen grip geeft. Wanneer je doorstroomt naar een hoger niveau (vanaf intermediate-level) is een sporttop waarbij je buik ontbloot is, aan te raden.
Je hoeft geen schoenen aan, atletisch paaldansen doe je op blote voeten. Voor de lessen exotisch paaldansen raden we paaldansschoenen (aka Pleasers) en kniebeschermers aan.
Tijdens de opwarming en/of cooling down kan een yogapant/jogging/beenwarmers nuttig zijn. VERGEET NIET een handdoek mee te brengen die je op je zelf meegebrachte yogamat legt tijdens de opwarming.
Juwelen zoals ringen, armbanden en horloges zijn bij ons verboden omdat je hiermee de danspalen zou kunnen beschadigen.
We raden je ook ten stelligste af om bodylotion, handcrème of andere moisturizers te gebruiken op de dag dat je komt paaldansen. Hiermee maak je jezelf en de paal nodeloos glad waardoor je snel naar beneden glijdt.
Ja, er zijn 3 duidelijk te onderscheiden groepen: beginners, intermediate en advanced.
Iedereen start sowieso bij het begin: de beginners groepslessen. In deze lessen leren we de basistechnieken. Eens je deze goed onder de knie hebt, kan je evolueren naar een volgende groep en niveau en zullen we starten met het aanleren van bepaalde paaldansmoves en –poses, en combinaties hiervan.
De niveau's die we hanteren zijn (in oplopende moeilijkheid van de lessen): beginner, beginner-1, beginner-2, intermediate, intermediate-1, intermediate-2 en advanced.
Degenen die deelnemen aan intermediate en advanced lessen, worden geacht de basisbewegingen en inverts te kennen en perfect uit te kunnen voeren.
Neen.
Alles wat je moet weten en kunnen, leer je tijdens de lessen bij Poledance Antwerp. Je begint bij het begin: de beginnersgroep, en evolueert zo verder. Naarmate de lessenreeks vordert, bouw je de nodige spierkracht en lichaamscontrole op doordat je de basistechnieken leert te beheersen.
Op deze manier komen lenigheid, kracht en algemene fitheid als het ware vanzelf, en worden blessures vermeden. Dit is ook de reden waarom je je steeds dient in te schrijven voor een lessenreeks en er geen losse lessen aangeboden worden.